WANNEER HET MAATWERK MOET ZIJN

Wij kunnen ons goed indenken, dat u met een uitdaging rondloopt waar ogenschijnlijk geen oplossing voor is. Dalmec zou Dalmec niet zijn, als wij deze uitdaging niet samen met u zouden aangaan. Op basis van onze jarenlange ervaring en enorme passie voor balancers, vinden we vrijwel altijd een werkende oplossing. In de markt noemen ze dat maatwerk, maar voor ons is het eigenlijk gewoon onze dagelijkse standaard. Neem contact met ons op, dan maken we een afspraak.

TILHULP VOOR ZAKKEN MET EEN GROOT BEREIK

Om alle verschillende palletposities te bereiken is de balancer gemonteerd in een traversebaan met een lengte van 25 meter. De balancer is 360˚ draaibaar waardoor een werkgebied van 25 meter lang en 5 meter breed ontstaat. De zakken worden met vacuüm aan de bovenzijde opgenomen. Zodra de zak aangezogen is wordt deze schijnbaar gewichtloos en kan de operator de zak moeiteloos en zonder knoppen te bedienen omhoog en omlaag bewegen. De arbeidsomstandigheden zijn hierdoor aanzienlijk verbeterd.

Voor het rijden met de balancer is de lorrie voorzien van een luchtmotor. De bedieningsknoppen zijn geïntegreerd in de handgrepen van de zuigmond. Om beschadiging te voorkomen is de eindarm voorzien van beschermingsmateriaal met een aluminium met rubber plaat aan de bovenzijde.

BALANCER VOOR DOZEN

Na het afvullen worden de dozen aangevoerd op een rollenbaan. Vervolgens worden de dozen stuk voor stuk opgenomen en op een gereedstaande pallet geplaatst. De dozen worden met vacuüm aan de bovenzijde opgenomen. Het vacuüm wordt gecreëerd door middel van een venturi. Een ingebouwde beveiliging zorgt ervoor dat loslaten van een zwevende doos niet mogelijk is. Om onnodig bukken van de operator te voorkomen zijn de bedieningsknoppen voor de functie lossen uitgevoerd op twee niveau’s.

De balancer is gemonteerd op een verplaatsbare voetplaat. Vaste montage aan de vloer is niet nodig. De balancer kan hierdoor bij de verschillende afvullijnen toegepast worden. Met de stelschroeven op de hoekpunten van de plaat kan de balancer waterpas afgesteld worden.

ZIEKENHUISBEDDEN

Balancer type Partner op kolom, uitgerust met een dubbele pneumatisch werkende klem voor het opnemen van ziekenhuisbedden. Het kantelen van het bed gebeurt pneumatisch d.m.v. een geïntegreerde kantelcilinder. Dankzij de verschillende referentie-nokken is de klem eenvoudig en snel te positioneren op het bed.

VATEN | SPECIALS

De Dalmec Maxi-Partner balancer is uitgevoerd met een lastopnemer waarmee twee samengestelde vaten aan de omtrek klemmend opgenomen worden. Met deze lastopnemer is het vervolgens mogelijk om de vaten 180 graden te draaien. De maximale capaciteit van deze balancer is 900 kg.

Met de Dalmec-balancer is het mogelijk zware producten eenvoudig op te nemen en te verplaatsen. De Dalmec-balancersystemen worden toegepast in vrijwel iedere tak van industrie. Niet alleen voor het verbeteren van de arbeidsomstandigheden, maar ook voor het optimaliseren en efficiënter maken van het productieproces.

GROOTFORMAAT DOZEN

Balancer type Partner op kolom, uitgerust met een pneumatische klembek voor het opnemen en palletiseren van meubilair, verpakt in kartonnen dozen van verschillende afmetingen en gewichten. Met deze klem kan de operator de doos ook rechtop wegzetten. Het draaien van de doos gebeurt d.m.v. pneumatisch aandrijving.

 

BENT U OP ZOEK NAAR EEN SPECIFIEKE TOEPASSING?